Nieuws
Vattenfall Solar Team presenteert nieuwe zonneauto
Op 8 juli presenteerde het door V.O. gesponsorde Vattenfall Solar Team vol trots de nieuwe zonneauto: Nuna11.
Lees verder
Videoconferenties niet in strijd met Europees Octrooiverdrag
Op 16 juli j.l. heeft de uitgebreide Kamer van Beroep (Enlarged Board of Appeal, EBoA) van het Europees Octrooibureau (EOB) een eerste indicatie gegeven van de inhoud van de beslissing in de zaak G 1/21 betreffende videoconferenties.
Lees verder
Hoog genoteerd in de rankings
De afgelopen maanden hebben diverse uitgevers van internationale IE-publicaties hun jaarlijkse rankings en awards bekendgemaakt, en V.O. kan zich gelukkig prijzen met goede noteringen.
Lees verder
UPC vlotgetrokken
De invoering van het nieuwe Europees octrooisysteem, dat bestaat uit het eenheidsoctrooi (unitary Patent, UP) en het zogeheten Eengemaakt octrooigerecht (Unified Patent Court, UPC), heeft tweemaal vertraging opgelopen. Dit gebeurde nadat er in 2017 en in december 2020 constitutionele klachten tegen goedkeuring waren ingediend bij het Duitse Constitutionele Hof.
Lees verder
Hoog genoteerd in de rankings
De afgelopen maanden hebben diverse uitgevers van internationale IE-publicaties hun jaarlijkse rankings en awards bekendgemaakt, en V.O. kan zich gelukkig prijzen met goede noteringen. Zo is V.O. in juni door Managing IP (MIP) erkend als ‘Tier 1 Patent Prosecution Firm' en als ‘Tier 2 Trademark Prosecution Firm’. Bovendien heeft Intellectual Asset Management (IAM) ons kantoor recentelijk bestempeld als ‘recommended firm’ in de categorie Patent Prosecution. De volgende octrooigemachtigden van V.O. zijn door IAM aangemerkt als ‘recommended individuals’: Marco Box, Bettina Hermann, Annemie Jaeken, Leo Jessen, Hajo Kraak, Bernard Ledeboer, Marco Molling, Otto Oudshoorn en Frits Schut.
Zie ook onze website.
UPC vlotgetrokken
De invoering van het nieuwe Europees octrooisysteem, dat bestaat uit het eenheidsoctrooi (unitary Patent, UP) en het zogeheten Eengemaakt octrooigerecht (Unified Patent Court, UPC), heeft tweemaal vertraging opgelopen. Dit gebeurde nadat er in 2017 en in december 2020 constitutionele klachten tegen goedkeuring waren ingediend bij het Duitse Constitutionele Hof. Dat Hof heeft op 9 juli een uitspraak gepubliceerd waaruit blijkt dat de laatste formele stappen voor de Duitse goedkeuring kunnen worden afgerond. De verwachting is dat de ratificatie door Duitsland in de loop van 2022 kan plaatsvinden.
Vattenfall Solar Team presenteert nieuwe zonneauto
Op 8 juli presenteerde het door V.O. gesponsorde Vattenfall Solar Team vol trots de nieuwe zonneauto: Nuna11. Een raceauto op drie wielen, vol met innovatieve technische vindingen. De meest opvallende kenmerken zijn de bijzondere positie van het derde wiel en het schuin geplaatste zonnepaneel. Met de Nuna11 is het supergemotiveerde team vastberaden om in oktober de Solar Challenge Morocco te winnen. Het jaar daarop staat dan de fameuze Bridgestone World Solar Challenge op het programma. Een race op zonne-energie dwars door Australië, van Darwin naar het ruim 3.000 kilometer zuidelijker gelegen Adelaide. Het Vattenfall Solar Team heeft een eer hoog te houden, want ze hebben in het verleden maar liefst zeven keer deze race gewonnen.
De zonneauto van het Vattenfall Solar Team wordt iedere twee jaar, door een nieuw team studenten, opnieuw ontworpen en met de hand gebouwd. Zo blijven de studenten van de TU Delft continu innoveren. Ze werken met de nieuwste technieken en materialen en nemen daarmee een voorschot op de personenauto’s van de toekomst. Deelname aan de wedstrijden in Australië en Zuid-Afrika is een investering in zowel hun eigen ontwikkeling als in verduurzaming van mobiliteit. Als sponsor van het team zorgt V.O. dat IE-bescherming ‘top of mind’ blijft. Daarmee houdt het team een betere controle over de eigen innovaties en ook kunnen makkelijker financieringsbronnen worden aangeboord. Als corona geen roet in het eten gooit, is het grote aftellen tot oktober begonnen. Wij wensen de teamleden heel veel succes en plezier toe!
Videoconferenties niet in strijd met Europees Octrooiverdrag
Op 16 juli j.l. heeft de uitgebreide Kamer van Beroep (Enlarged Board of Appeal, EBoA) van het Europees Octrooibureau (EOB) een eerste indicatie gegeven van de inhoud van de beslissing in de zaak G 1/21 betreffende videoconferenties.
Op de website van het EOB wordt in een perscommuniqué bevestigd dat verplichte videoconferentie “in een algemene noodsituatie” niet in strijd is met artikel 116 van het Europees Octrooiverdrag (EOV). De EBoA zal het definitieve besluit en de volledige motivering daarvan over ten minste enkele weken bekendmaken.
Het Duitse bedrijf Rohde & Schwarz had in maart 2021 aan de EBoA de vraag voorgelegd of een mondelinge procedure op grond van artikel 116 EOV kan worden vervangen door een videoconferentie zonder toestemming van de partijen. Ook diverse octrooigemachtigdenkantoren vroegen zich onder andere af of het geheel of gedeeltelijk houden van hoorzittingen via videoconferentie in plaats van in persoon, zoals het EOB sinds begin 2020 doet, een nadelig effect kan hebben.